GoPro Hero – Špička v outdoorových kamerách

Protože řada čtenářů a fanoušků našich aktivit upozorňovala na fakt, že by bylo fajn na našich expedicích pořídit i nějaký video materiál, který by lépe přiblížil atmosféru okamžiku ale i okolní terén a a jeho krásy rozhodli jsme se, pořídit outdoorovou kameru. Po dlouhém výběru jsme se rozhodli jít do špičky na trhu v její ovsvědčené a dnes i velmi cenově přijatelné variantě a vybrali jsme kameru GoPro Hero2 Motosport Edition.  Z našich dalších akcí se tedy můžete těšit i na nějaké průvodní video. Protože jsme slíbili i radu a recenze našeho vybavení, tak připojujeme stručný popis naší kamerky ale i celkový přehled a porovnání nabídky kamer této značky na našem trhu.  Vlastní recenzi kamerky připravíme po nejbližší expediční cestě.

GoPro HD HERO2 Motorsport Edition 

FullHD (1080p) kamera pro vyznavače motosportů. Ostřesu vzdorná a vodotěsná do 60m, extrémně široký úhel záběru až 170°, sekvenční snímání 11Mpx fotografií.

Velmi oblíbená kamera na motorku a do auta s extrémně širokým úhlem záběru (170°) a rychloupínacím systémem pro připevnění kamery na helmu a pomocí držáku s přísavkou na různá místa na motorce, autu, skůtru apod.  GoPro HD HERO2 Motorsport Edition je špičková kamera se záznamem v profesionální HD kvalitě s rozlišením 1080p / 960p / 720p při 30 a 60 snímcích za sekundu (60 fps pouze při rozlišení 720p) a WVGA (848 x 480) při 60 a 120 snímcích za sekundu s výdrží baterie až 2.5 hodiny na jedno nabití a záznamem přibližně 4 hodin videa 1080p/30fps při použití 32GB SD karty.  GoPro HD HERO2 Motorsport Edition je díky odolnému polykarbonátovému pouzdru vodotěsná do 60m, je tedy rovněž ideální kamerou pro potápění. Zcela unikátní je možnost automatické sekvence 11Mpx fotografií.

   

Kamera se záznamem ve full HD rozlišení 1920 x 1080 při 30fps, s úhlem záběru 170°, 127° a 90° a poměru stran 16:9. Dále pak podporuje záznam v rozlišení 960p: 1280×960 (Tall HD) se 170° úhlem záběru, 30 a 48fps, a poměrem stran 4:3. Rozlišení 720p: 1280×720 (Ultra Wide HD) s úhlem záběru 170°, 127° a 90° při 30 fps nebo 60fps a poměrem stran 16:9. Rozlišení WVGA: 848×480 s úhlem záběru 170° a 127° při 120 fps nebo 60fps a poměrem stran 16:9.

Vylepšený systém napájení: – zdrojem energie je 1100 mAh Lithium-Ion nabíjecí baterie s výdrží až 2.5 hodiny na jedno nabití. Nabití na 80% kapacity pouze za 2 hodiny při nabíjení s USB konektoru PC nebo za jednu hodinu při nabíjení z auto nebo síťového adapteru s USB konektorem. Při nabíjení lze pokračovat v záznamu videa. Díky vestavěnému vyhřívání baterie nabízí delší výdrž baterie i v chladnějších podmínkách.

Záznamové médium: Kamera GoPro HD HERO2 Motorsport Edition zaznamenává video na SD (max 32GB). Kamera tak neobsahuje žádné pohyblivé části (na rozdíl od kamer se záznamem na pevný disk nebo kazetu) a je absolutně otřesu odolná

Provozní režimy: Video, Foto, 10 fotografií za 1 sekundu, sekvenční snímání – foto každou 0.5 (vyžaduje kartu Class 10), 1, 2, 5, 10, 30 nebo 60 sekund, automatická 10-sekundová samospoušť. V režimu „Sekvenční snímání“ kamera ukládá automaticky 11, 8 nebo 5Mpx fotografie (širokoúhlé 170° nebo střední 127°) až do zaplnění karty. Stiskněte spoušť a vyfoťte si až hodiny fotografií v tiskové kvalitě. V režimu „Foto“ kamera funguje jako konvenční 11Mpx fotoaparát (bez možnosti zoomu), zastoupí tak v extrémních podmínkách (např. potápění) fotoaparát

Upevnění: Modulární systém držáků pro stabilní uchycení kamery na helmu, hlavu, rovné a zaoblené povrchy. Systém držáků je kompatibilní s předchozími modely GoPro HD HERO a GoPro HERO Wide

Vynikající zpracování zvuku: Potlačení rušení větrem. Možnost připojení externího mikrofonu (3.5mm jack).

Extrémně odolná konstrukce: Vodotěsná do 60m. V případě poškození ochranného skla objektivu nebo celého pouzdra lze oboje dokoupit (sklo k dispozici zvlášť) jako volitné příslušenství.

Ke kamerám GoPro hero 2 existuje  další volitelné přislušenství – bezdrátový mikrofon, WIFI dálkové ovládání – vše připevnitelné prostřednictvím rozšiřujícího slotu HERO BUS na zadní část kamery GoPro HD HERO2 Motorsport Edition.

Kameru GoPro Hero2  v motosport edici lze díky tomu, že je na trhu již verze 3 sehnat za velmi přijatelný peníz. Internetové obchody kameru nabízí i za cenu kolem 7000 CZK ale řada těch kamených jako například Datart tuto kameru překvapivě aktuálně nabízí levněji a to v ceně kolem 5000 CZK a níže.   Nám se podařilo zakoupit vystavený kus v prodejně Datart za 3600 CZK což jsme s ohledem na cenu a výkon vyhodnotili jako naprosto ideální. Řada z Vás si tedy jistě říká proč se zde píše o verzi 2 když je již na trhu verze 3 :D. Ano o nové verzi napíšeme níže také pár řádků nicméně její pořizovací cena  s povážením funkčních rozdílů znamená, že naše doporučení zatím směřujeme ke starší variantě, která se pro účely pořízení kvalitního videa ze čtyřkolkářské akce jeví jako dostačující tedy zatím vyhrává poměr cena/výkon. Budeme ale velmi rádi pokud nějaký majitel verze 3 přispěje i svými zkušenostmi a recenzí, kterou rádi uveřejníme. 

GoPro HD HERO3 (White, Silver, Black)

  

Nová verze kamery Gopro HD Hero 3 se nabízí ve třech základních provedeních :

HD HERO3 White Edition (cca 6500 CZK )
se může pochlubit zdokonalením výborných specifikacích slavné HD HERO kamery popřípadě její novější verze HD HERO 2. Stejně jako u HD HERO(2) je snadno přenosná a upevnitelná, vodotěsná do 60m a schopná zachytit širokoúhlé video s rozlišením 1080p(30fps) a 760p(60fps). Také disponuje 5Mpx fotoaparátem s možností fotit až 3snímky/s. HD HERO3: White Edition má také zabudovaný Wi-Fi modul, pomocí kterého můžete kameru ovládat ze vzdálenosti až 180m.

Hlavním rozdílem oproti HD HERO 2 je v 5Mpx snímači, který umí pořizovat 5Mpx fotografie maximálně 3 snímky/s. Také ve videu v rozlišení 1080p (Full HD při 30fps), 760p(60fps), 960p(30fps), WVGA(60fps), 2x lepší citlivosti na světlo, váhové a rozměrové úspoře, vylepřeném odolném krytu s plochou čočkou pro kvalitní záznamy jak nad tak podvodní hladinou a dále v obsahu balení,které u White edice obsahuje : kryt vodotěsný do 60m, nabíjecí Li-ion baterie, USB napájecí kabel kamery, rychloupínací přezka, 1 ks rovný nalepovací držák, 1 ks zakřivený nalepovací držák

Hlavní parametry:

  • CMOS 5 Mpx
  • Úhel záběru 90°, 127° a 170° (ve Full HD)
  • Záznam 1080p (Full HD při 30fps), 760p(60fps), 960p(30fps) a WVGA(60fps),
  • zabudovaný Wi-Fi modul, pomocí kterého můžete kameru ovládat ze vzdálenosti až 180 metrů(dálkové ovládání)
  • Konektor 3,5 jack pro externí mikrofon
  • Kompaktní design, množství nástavců a příslušenství
  • Voděodolná až do hloubky (60m)
  • Profesionální kvalita videa/fotografií jak nad vodou tak pod ní
  • Zlepšená kvalita obrazu za horších světelných podmínek(2x lepší citlivost na světlo)
  • Možnost bezdrátového Wi-Fi dálkového ovládání ať již s pomocí chytrého telefonu(tabletu,notebooku) tak volitelným příslušenstvím
  • fotografie v rozlišení 5 Mpx při rychlosti 3 snímky/s

Vzhled a konstrukce:

Design těla kamery GoPro HD Hero 3 vychází s osvědčené konstrukce první a druhé generace(s následujícími vylepšeními). Oproti starším generacím je HERO 3 má kamera pouze 74g. Čehož je dosaženo celkově menší konstrukcí a je tedy o 25% lehčí a o 30% menší. Je zaručena i zpětná kompatibilita příslušenství mimo krytů Wrist Housing, Skeleton Housing, Replacement Housing a Set na výměnu čočky. To znamená, že všechny dřívější držáky, spojovací součásti a úchyty využijete z předcházejících verzí. Nedílnou součástí těla kamery je odolné, průhledné pouzdro, které jí propůjčuje unikátní vlastnosti, jako odolnost proti vodě až do hloubky 60 m. Dalším vylepšení je kryt kamery, který oproti předchozí verzi disponuje zabudovanou plochou čočkou a tím zajišťuje perfektní kvalitu obrazu jak nad vodou tak pod ní. Nedílnou součástí pouzdra je také množství speciálních držáků, které dovolují kameru snadno připevnit na různé typy helem, nejrůznější rovné i zakřivené povrchy. Samozřejmě je možno dokoupit další speciální držáky například pro montáž za čelní sklo auta, držák na upevnění na různé části jízdního kola či motocyklu až po držák do šňůr řiditelného draka.

Snímač, optika a záznam zvuku:

Disponuje ve White edici 5Mpx CMOS snímačem s rozměrem 1/2,3”, který je oproti předchozí verzi 2x citlivější na světlo. Objektiv si samozřejmě zachovává přednosti jako je velmi široký úhel záběru v rozsahu 90°, 127° a 170 stupňů(vše dostupné i ve Full HD) a možnost vyměnit vnější ochrannou vrstvu při případném poškození. Nová generace přináší i nový přepracovaný systém nahrávání zvuku, který je nyní podstatně kvalitnější a čistší i za vysokých rychlostí či za stížených povětrnostních podmínek. Toto vám zaručí, že na videu uslyšíte právě to, co chcete slyšet

Formát záznamu a média:

Video je možné zaznamenávat jak ve Full HD rozlišení (1920 x 1080) tak 760p(60fps), 960p(30fps) a WVGA(60fps) navíc je možné volit z celé řady snímkových frekvencí od klasických 30 snímků za sekundu až po 60 smínků/s. Kamera se může pochlubit také focením 5Mpx fotek. Samozřejmostí je funkce statické foto, automatické pořizování fotografii v intervalech 0,5s, 1s, 2,5s, 10s, 30s a 60s a burst sekvence 3 snímků/s. Video je ve formátu H.264 (soubory .mp4) a kamera ho ukládá na paměťové karty typu microSDHC až do velikosti 64GB. Na paměťovou kartu s kapacitou 64 GB se typicky vejde až 8 hodin záznamu v rozlišení Full HD.

Funkce a ovládání:

S ohledem na použití kamery v náročných podmínkách, kde nebývá příliš mnoho času a prostoru pro rozsáhlé nastavování, je většina její činnosti přenechána dobře vyváženému automatickému režimu. Kamera je vybavena stavovým displejem na přední straně kamery, který nyní zobrazuje podrobnější údaje a usnadňuje tak manipulaci s kamerou v terénu. Díky systému rozšíření BacPac™ je možné ke kameře připojit celou řadu volitelného příslušenství, jako například náhledový LCD displej, externí baterii s vyšší kapacitou a jiné.

Možnosti propojení, vstupy a výstupy:

HD Hero 3 White Edition představuje vestavěnou Wi-Fi přímo v kameře. Vestavěná Wi-Fi dále umožní live streamování videa a dálkové ovládání kamery pomocí GoPro App, která pracuje s tablety či smartphony s operačními systémy iOS nebo Android. Aplikace bude plně dokončená v zimě 2012/2013. HD HERO3 White Edition je nárazuvzdorná, vodotěsná do 60 m a kompatibilní se všemi GoPro úchyty, s LCD a Battery BacPacy první i druhé generace. Vzhledem k tomu, že kamera je menší, není kompatibilní s původními kryty (Wrist Housing, Skeleton Housing, Replacement Housing, Set na výměnu čočky). Kromě dokonalé obrazové kvality nabízí GoPro Hero také velmi slušnou konektorovou výbavu. Ta samozřejmě zahrnuje USB rozhraní, které slouží jak ke komunikaci mezi kamerou a počítačem, tak k nabíjení akumulátoru. Dále se na těle kamery nachází konektor jack 3,5 mm pro připojení externího mikrofonu a konektor microHDMI pro přehrávání videa v té nejvyšší kvalitě rovnou z kamery dále lze kameru pomocí volitelného příslušenství připojit k tv pomocí kompozitního A/V kabelu.

Balení GoPro HD HERO3 White Edition obsahuje:

  • HERO3 White Edition kamera
  • kryt vodotěsný do 60m
  • nabíjecí Li-ion baterie
  • USB napájecí kabel kamery
  • rychloupínací přezka
  • 1 ks rovný nalepovací držák
  • 1 ks zakřivený nalepovací držák

HD HERO3 Silver Edition (cca 9000 CZK )
Hlavním rozdílem oproti White edici je v 11Mpx snímači, který umí pořizovat 11Mpx fotografie maximálně 10 snímků/s. Také ve videu v rozlišení 1080p(60fps), 960p(48fps) a WVGA(120fps),lepší citlivosti na světlo, nastavení osvětlení, režim protune(pro lepší editování videa) a dále v obsahu balení, které u Silver edice obsahuje : kryt vodotěsný do 60m, nabíjecí Li-ion baterie, USB napájecí kabel kamery, rychloupínací přezka, 1 ks rovný nalepovací držák, 1 ks zakřivený nalepovací držák + navíc oproti White edici obsahuje Silver edice i vertikální držák a třísměrný otočný kloub.

Hlavní parametry:

  • CMOS 11 Mpx
  • Úhel záběru 90°, 127° a 170° (ve Full HD)
  • Záznam 1080p(60fps), 960p(48fps) a WVGA(120fps)
  • Zabudovaný Wi-Fi modul, pomocí kterého můžete kameru ovládat ze vzdálenosti až 180 metrů(dálkové ovládání)
  • Konektor 3,5 jack pro externí mikrofon
  • Kompaktní design, množství nástavců a příslušenství
  • Voděodolná až do hloubky (60m)
  • Profesionální kvalita videa/fotografií jak nad vodou tak pod ní
  • Zlepšená kvalita obrazu za horších světelných podmínek(2x lepší citlivost na světlo)
  • Možnost bezdrátového Wi-Fi dálkového ovládání ať již s pomocí chytrého telefonu(tabletu,notebooku) tak volitelným příslušenstvím
  • fotografie v rozlišení 11 Mpx při rychlosti 10 snímků/s

Vzhled a konstrukce:

Design těla kamery GoPro HD Hero 3 vychází s osvědčené konstrukce první a druhé generace(s následujícími vylepšeními). Oproti starším generacím je HERO 3 má kamera pouze 74g. Čehož je dosaženo celkově menší konstrukcí a je tedy o 25% lehčí a o 30% menší. Je zaručena i zpětná kompatibilita příslušenství mimo krytů Wrist Housing, Skeleton Housing, Replacement Housing a Set na výměnu čočky. To znamená, že všechny dřívější držáky, spojovací součásti a úchyty využijete z předcházejících verzí. Nedílnou součástí těla kamery je odolné, průhledné pouzdro, které jí propůjčuje unikátní vlastnosti, jako odolnost proti vodě až do hloubky 60 m. Dalším vylepšení je kryt kamery, který oproti předchozí verzi disponuje zabudovanou plochou čočkou a tím zajišťuje perfektní kvalitu obrazu jak nad vodou tak pod ní. Nedílnou součástí pouzdra je také množství speciálních držáků, které dovolují kameru snadno připevnit na různé typy helem, nejrůznější rovné i zakřivené povrchy. Samozřejmě je možno dokoupit další speciální držáky například pro montáž za čelní sklo auta, držák na upevnění na různé části jízdního kola či motocyklu až po držák do šňůr řiditelného draka.

Snímač, optika a záznam zvuku:

Disponuje v Silver edici 11Mpx CMOS snímačem s rozměrem 1/2,3”, který je oproti předchozí verzi 2x citlivější na světlo. Objektiv si samozřejmě zachovává přednosti jako je velmi široký úhel záběru v rozsahu 90°, 127° a 170 stupňů(vše dostupné i ve Full HD) a možnost vyměnit vnější ochrannou vrstvu při případném poškození. Nová generace přináší i nový přepracovaný systém nahrávání zvuku, který je nyní podstatně kvalitnější a čistší i za vysokých rychlostí či za stížených povětrnostních podmínek. Toto vám zaručí, že na videu uslyšíte právě to, co chcete slyšet

Formát záznamu a média:

Video je možné zaznamenávat jak ve Full HD rozlišení 1080p(60fps), 960p(48fps) a WVGA(120fps) navíc je možné volit z celé řady snímkových frekvencí od klasických 30 snímků za sekundu až po pravé slowmotion 120 snímků/s. Kamera se může pochlubit také focením 11Mpx fotek. Samozřejmostí je funkce statické foto, automatické pořizování fotografii v intervalech 0,5s, 1s, 2,5s, 10s, 30s a 60s a burst sekvence 11 snímků/s. Video je ve formátu H.264 (soubory .mp4) a kamera ho ukládá na paměťové karty typu microSDHC až do velikosti 64GB. Na paměťovou kartu s kapacitou 64 GB se typicky vejde až 8 hodin záznamu v rozlišení Full HD.

Funkce a ovládání:

S ohledem na použití kamery v náročných podmínkách, kde nebývá příliš mnoho času a prostoru pro rozsáhlé nastavování, je většina její činnosti přenechána dobře vyváženému automatickému režimu. Kamera je vybavena stavovým displejem na přední straně kamery, který nyní zobrazuje podrobnější údaje a usnadňuje tak manipulaci s kamerou v terénu. Díky systému rozšíření BacPac™ je možné ke kameře připojit celou řadu volitelného příslušenství, jako například náhledový LCD displej, externí baterii s vyšší kapacitou a jiné.

Možnosti propojení, vstupy a výstupy:

HD Hero 3 Silver Edition představuje vestavěnou Wi-Fi přímo v kameře. Vestavěná Wi-Fi dále umožní live streamování videa a dálkové ovládání kamery pomocí GoPro App, která pracuje s tablety či smartphony s operačními systémy iOS nebo Android. Aplikace bude plně dokončená v zimě 2012/2013. HD HERO3 Silver Edition je nárazuvzdorná, vodotěsná do 60 m a kompatibilní se všemi GoPro úchyty, s LCD a Battery BacPacy první i druhé generace. Vzhledem k tomu, že kamera je menší, není kompatibilní s původními kryty (Wrist Housing, Skeleton Housing, Replacement Housing, Set na výměnu čočky). Kromě dokonalé obrazové kvality nabízí GoPro Hero také velmi slušnou konektorovou výbavu. Ta samozřejmě zahrnuje USB rozhraní, které slouží jak ke komunikaci mezi kamerou a počítačem, tak k nabíjení akumulátoru. Dále se na těle kamery nachází konektor jack 3,5 mm pro připojení externího mikrofonu a konektor microHDMI pro přehrávání videa v té nejvyšší kvalitě rovnou z kamery dále lze kameru pomocí volitelného příslušenství připojit k tv pomocí kompozitního A/V kabelu.

Balení GoPro HD HERO3 Silver Edition obsahuje:

  • HERO3 Silver Edition kamera
  • kryt vodotěsný do 60m
  • nabíjecí Li-ion baterie
  • USB napájecí kabel kamery
  • rychloupínací přezka
  • vertikální držák
  • třísměrný otočný kloub
  • 1 ks rovný nalepovací držák
  • 1 ks zakřivený nalepovací držák

HD HERO3 Black Edition (cca 11000 CZK)
je nejmenší kamera na světě s rozlišením 4K – natáčí v rozlišení 1440p při 48 snímcích za vteřinu, 1080p při 60 snímcích za vteřinu či 720p při 120 snímcích za vteřinu. Má ultraširoký úhel záběru 170°, 12 Mpx fotoaparát a umožňuje focení přímo v průběhu natáčení! HD HERO3 Black Edition pořizuje profesionální videa v obrovské kvalitě s 2x větším rozlišením a 2x větším počtem snímkům za sekundu oproti předchozím modelům. Fotoaparát kamery Hero3: Black Edition je třikrát rychlejší než u předchozích modelů. Funkce statické foto a automatické pořizování fotografii v intervalech 0,5s, 1s, 2,5s, 10s, 30s a 60s zůstávají nezměněné, ale přibyla nová funkce nepřetržitého focení, která umožňuje tzv. opakovaný „burst“ fotek rychlostí 3, 5, 10 nebo dokonce až 30 12 Mpx fotografií za sekundu! HD HERO3 Black Edition má integrovaný WiFi modul a součástí balení je také dálkové ovládání až do vzdálenosti 180m. GoPro HD HERO3 je nejuniverzálnější kamera na světě!

Hlavním rozdílem oproti Silver edici je v novém 12Mpx snímači, který umí pořizovat 12Mpx fotografie s rekordními 30 snímky/s. Také ve videu v rozlišení 4K – natáčí v rozlišení 1440p při 48 snímcích za vteřinu, 1080p při 60 snímcích za vteřinu či 720p při 120 snímcích za vteřinu, lepší ostrosti obrazu, citlivosti na světlo, nepřetržité focení. a dále v obsahu balení,které u Black edice obsahuje : kryt vodotěsný do 60m, nabíjecí Li-ion baterie, USB napájecí kabel kamery, rychloupínací přezka, 1 ks rovný nalepovací držák, 1 ks zakřivený nalepovací držák,vertikální držák, třísměrný otočný kloub a navíc oproti Silver edici také Wi-Fi ovladač a kroužek na uchycení ovladače a napájecí kabel Wi-Fi ovladače.

Hlavní parametry:

  • CMOS 12 Mpx
  • Úhel záběru 90°, 127° a 170° (ve Full HD)
  • Záznam s rozlišením 4K – natáčí v rozlišení 1440p při 48 snímcích za vteřinu, 1080p při 60 snímcích za vteřinu či 720p při 120 snímcích za vteřinu
  • zabudovaný Wi-Fi modul, pomocí kterého můžete kameru ovládat ze vzdálenosti až 180 metrů(dálkové ovládání)
  • Konektor 3,5 jack pro externí mikrofon
  • Kompaktní design, množství nástavců a příslušenství
  • Voděodolná až do hloubky (60m)
  • Profesionální kvalita videa/fotografií jak nad vodou tak pod ní
  • Zlepšená kvalita obrazu za horších světelných podmínek(2x lepší citlivost na světlo)
  • Bezdrátové Wi-Fi dálkové ovládání je možné s pomocí chytrého telefonu(tabletu,notebooku) tak přibaleným příslušenstvím – Wi-Fi dálkový ovladač
  • fotografie v rozlišení 12 Mpx při rychlosti až 30 snímků/s

Vzhled a konstrukce:

Design těla kamery GoPro HD Hero 3 vychází s osvědčené konstrukce první a druhé generace(s následujícími vylepšeními). Oproti starším generacím je HERO 3 má kamera pouze 74g. Čehož je dosaženo celkově menší konstrukcí a je tedy o 25% lehčí a o 30% menší. Je zaručena i zpětná kompatibilita příslušenství mimo krytů Wrist Housing, Skeleton Housing, Replacement Housing a Set na výměnu čočky. To znamená, že všechny dřívější držáky, spojovací součásti a úchyty využijete z předcházejících verzí. Nedílnou součástí těla kamery je odolné, průhledné pouzdro, které jí propůjčuje unikátní vlastnosti, jako odolnost proti vodě až do hloubky 60 m. Dalším vylepšení je kryt kamery, který oproti předchozí verzi disponuje zabudovanou plochou čočkou a tím zajišťuje perfektní kvalitu obrazu jak nad vodou tak pod ní. Nedílnou součástí pouzdra je také množství speciálních držáků, které dovolují kameru snadno připevnit na různé typy helem, nejrůznější rovné i zakřivené povrchy. Samozřejmě je možno dokoupit další speciální držáky například pro montáž za čelní sklo auta, držák na upevnění na různé části jízdního kola či motocyklu až po držák do šňůr řiditelného draka.

Snímač, optika a záznam zvuku:

Disponuje v Black edici 12Mpx CMOS snímačem s rozměrem 1/2,3”, který je oproti předchozí verzi 2x citlivější na světlo. Objektiv si samozřejmě zachovává přednosti jako je velmi široký úhel záběru v rozsahu 90°, 127° a 170 stupňů(vše dostupné i ve Full HD) a možnost vyměnit vnější ochrannou vrstvu při případném poškození. Nová generace přináší i nový přepracovaný systém nahrávání zvuku, který je nyní podstatně kvalitnější a čistší i za vysokých rychlostí či za stížených povětrnostních podmínek. Toto vám zaručí, že na videu uslyšíte právě to, co chcete slyšet

Formát záznamu a média:

Video je možné zaznamenávat jak ve Full HD rozlišení Záznam s rozlišením 4K – natáčí v rozlišení 1440p při 48 snímcích za vteřinu, 1080p při 60 snímcích za vteřinu či 720p při 120 snímcích za vteřinu, WVGA při 240 snímcích za vteřinu. Navíc je možné volit z celé řady snímkových frekvencí od klasických 30 snímků za sekundu až po extrémní slowmotion 240 smínků/s. Kamera se může pochlubit také focením 12Mpx fotek. Samozřejmostí je funkce statické foto, automatické pořizování fotografii v intervalech 0,5s, 1s, 2,5s, 10s, 30s a 60s a opakovaná burst umožňující sekvenci 30 snímků/s. Video je ve formátu H.264 (soubory .mp4) a kamera ho ukládá na paměťové karty typu microSDHC až do velikosti 64GB. Na paměťovou kartu s kapacitou 64 GB se typicky vejde až 8 hodin záznamu v rozlišení Full HD. Doporučené karty jsou minimálně ze třídy Class 10.

Funkce a ovládání:

S ohledem na použití kamery v náročných podmínkách, kde nebývá příliš mnoho času a prostoru pro rozsáhlé nastavování, je většina její činnosti přenechána dobře vyváženému automatickému režimu. Kamera je vybavena stavovým displejem na přední straně kamery, který nyní zobrazuje podrobnější údaje a usnadňuje tak manipulaci s kamerou v terénu. Díky systému rozšíření BacPac™ je možné ke kameře připojit celou řadu volitelného příslušenství, jako například náhledový LCD displej, externí baterii s vyšší kapacitou a jiné.

Možnosti propojení, vstupy a výstupy:

HD Hero 3 Black Edition představuje vestavěnou Wi-Fi přímo v kameře. Navíc součástí balení HD HERO3 Black Edition je i WiFi dálkový ovladač, který je standardně k dostání za 2490 Kč. Wi-Fi ovladač je vodotěsný, snadno přenosný a umožní dálkovou kontrolu nad až 50 kamerami GoPro na vzdálenost až 180m. Vestavěná Wi-Fi dále umožní live streamování videa a dálkové ovládání kamery pomocí GoPro App, která pracuje s tablety či smartphony s operačními systémy iOS nebo Android. Aplikace bude plně dokončená v zimě 2012/2013. HD HERO3 White Edition je nárazuvzdorná, vodotěsná do 60 m a kompatibilní se všemi GoPro úchyty, s LCD a Battery BacPacy první i druhé generace. Vzhledem k tomu, že kamera je menší, není kompatibilní s původními kryty (Wrist Housing, Skeleton Housing, Replacement Housing, Set na výměnu čočky). Kromě dokonalé obrazové kvality nabízí GoPro Hero také velmi slušnou konektorovou výbavu. Ta samozřejmě zahrnuje USB rozhraní, které slouží jak ke komunikaci mezi kamerou a počítačem, tak k nabíjení akumulátoru. Dále se na těle kamery nachází konektor jack 3,5 mm pro připojení externího mikrofonu a konektor microHDMI pro přehrávání videa v té nejvyšší kvalitě rovnou z kamery dále lze kameru pomocí volitelného příslušenství připojit k tv pomocí kompozitního A/V kabelu.

Balení GoPro HD HERO3 White Edition obsahuje:

  • HERO3 Black Edition kamera
  • kryt vodotěsný do 60m
  • Wi-Fi ovladač a kroužek na uchycení ovladače
  • napájecí kabel Wi-Fi ovladače
  • nabíjecí Li-ion baterie
  • USB napájecí kabel kamery
  • rychloupínací přezka
  • vertikální držák
  • třísměrný otočný kloub
  • 1 ks rovný nalepovací držák
  • 1 ks zakřivený nalepovací držák

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>