Expedice Romania II – září 2012

Další pohodová výprava do Rumunského Banátu je před námi.

Ještě letos v září vyrážíme na pokračování letošní expedice, které se ponese v duchu ještě větší pohody jelikož tým doplňujeme o nové členy a něžné pohlaví. Cílem je opět Banát a výchozím stanovištěm tedy základnou je znovu malebná vesnička Gernik. Vyrážíme na týden od 7.9.2012 do 16.9.2012 a za cíl si klademe navštívit i doposud nenavštívené oblasti severně od vesnice Bígr. Vyrážíme v sestavě Já (mrtvolka), Pája1969, Sýkorka, Bláženka, Jarča, Troublemaker, Bimbajs, Bimbajs-junior. Navigátora tentokrát nejspíš přebírám já a technika výpravy Bimbajs.

V rámci expedice bychom rádi vyzkoušeli jak stroje ( test Expedičního SMC Jumbo 720 R naleznete po návratu v samostatném článku) a výbavu tak i přechodný bivak v divočině a pokusíme se přidat na kilometrových denních nájezdech jakožto přípravu na zdolávání náročnějších krajin.

Doufáme, že nám zářiový termín přinese pěkné počasí a že Vám opět budeme moci přinést řadu zážitků ale i praktických informací z cesty.

Souběžně s námi vyráží do Rumunska i druhá expediční skupina Duffy, Marineman a další, která nebude vyrážet hvězdicově ale jede „natěžko“ tedy s kompletní výbavou a bude nocovat v terénu. Cílem této druhé skupiny je mimo jiné zdolání vrcholu hory Tarcu ( 2200 m). I tato výprava zpracuje ze své cesty deník, a foto materiál, který Vám zde následně rádi poskytneme a vzhledem k dobrodružnějšímu charakteru se bude zcela jistě jednat o zážitky zajímavé a poutavé.

Obě tyto expedice probíhají jako příprava expedičního týmu na příští rok, kdy připravujeme cestu do končin zatím na čtyřkolkách nenavštívených . Zatím prozradíme jen tolik, že chystaná expedice bude trvat 4 týdny a bude výrazně náročnější dobrodružnější a tím i pro Vás čtenáře a náhodné návštěvníky našeho webu zajímavější. Bližší detaily k této plánované cestě budeme uveřejňovat v průběhu podzimu a uvítáme jakoukoliv pomoc s její přípravou a sponzoringem.

Již teď se tedy můžete těšit na spoustu zajímavých informací a snad poutavé čtení z cest za dobrodružštvím. 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>