Veletrh Motocykl 2013 – okem čtyřkolkáře

Tak jako každý rok proběhl i letos v termínu 7.3.-10.3 v pražských Holešovicích veletrh Motocykl 2013, který byl pro náš zhruba půl roku starý expediční web okořeněný možností se veletrhu aktivně zůčastnit a to formou malé interaktivní prezentace na stánku firmy Journeyman. V první řadě tedy musíme poděkovat jak firmě samotné, tak celému jejímu kolektivu za pomoc a vřelé přijetí, ale taky kolektivu firmy Čtyřkolky4U, který nám celou sobotu dělal na stánku společnost.  Pro ty z Vás, kteří jste neměli možnost výstavu navštívit pak přinášíme krátké střípky toho nejzajímavějšího co nám v průběhu výstavy padlo do oka a přišlo nám z pohledu aktivního čtyřkolkáře zajímavé.

Journeyman:
Dá se směle prohlásit, že z hlediska čtyřkolek Holešovické výstavě dominoval stánek firmy Journeyman, na který návštěvník narazil takřka ihned při vstupu. Na stánku bylo možno shlédnout široký sortiment nabízených čtyřkolek od strojů Gladiator RX510, SMC Jumbo R5, SMC Jumbo 720R , až po Gladiator X8.  Zajímavostí pak byl vystavený závodní stroj SMC Jumbo 720R, se kterým Martin Malát vyhrál Offroad Maraton 2012 či Gladiator X8 ve speciální úpravě od Hradecké firmy Adrenalinsport.  Kromě čtyřkolek pak byla představena novinka kategorie UTV Gladiator UTV 830 EFI a SBS novinka Gladiator Z6 EFI EX jejíž zajímavě nízká pořizovací cena 209 990 Kč dle našeho pozorování zalahodila oku nejednoho návštěvníka. Prezentaci pak doplnila široká nabídka doplňků (boxy, oplechování) a oblečení. Zajímavým bonusem pak byla možnost některé z vystavovných strojů vyzkoušet na venkovní trati, kde v okamžiku naší návštěvy předváděli jezdci týmu Journeyman s UTV Gladiator 830 takové kousky, až se divákům tajil dech :D.

      

Quad-Motoshop.cz:
Další čtyřkolkářsky zajímavou zastávku tvořil stánek Quad-Motoshop.cz, kde se kromě strojů značky Masai a Hytrack daly shlédnout i stroje značky Polaris od Sportsman XP 850 Forest a Touring, Sportsman 500 Forest, RZR-S až po novinku Polaris Scrambler XP 850.

Quadpoint:
Neméně zajímavou prezentaci připravila i relativně nová firma Quadpoint specializující se kromě prodeje čtyřkolek i na jejich úpravy a doplňky a tak jsme měli možnost shlédnout zajímavě upravené stroje Gladiator X8 a SMC Jumbo 720R.

Atv-expedice:
U naší prezentace byla pro návštěvníky připravena krátká video projekce z našich expedičních cest a po hlavní dny veletrhu pak i osobní přítomnost některých cestovatelů, kteří řadě návštěvníků poskytovali informace jak o zkušenostech s cestováním se čtyřkolkou tak i o našem webovém projektu. Bonusem pro návštěvníka pak byla bezesporu hosteska/čtyřkolkářka z našich řad, která zcela jistě zastínila ty ostatní nečtyřkolkářky nejen krásou ale i řadou znalostí z oblasti čtyřkolek. Tímto tedy děkujeme i Terezce za pomoc a skvělou reprezentaci.

    

Zbytek veletrhu pak hodnotíme špíše rozpačitě. Po stránce motorek nám přišlo, že je výstava víceméně identická jako ta v roce 2012 a zajímavosti jsme objevili  jen na stánku firmy Touratech, kde byly k vidění zajímavě upravené respektive o doplňky obohacené enduro expediční stroje ale i široká nabídka cestovatelského oblečení či solárních napájecích zdrojů atp.. V neposlední řadě tento stánek tak jako loni doplňovala prezentace a ochutnávka jídel od společnosti Adventuremenu. Oko cestovatele (a to i toho čtyřkolkářského) zde pak potěšil i široký doprovodný program tedy přednášky o cestách do Indie, Mongolska, Afriky, či Moto Cestou Necestou – Turecko 2012 (s Pavlem Liškou). Některé ostatní stánky nám pak spíše připomínaly trhový prodej čínských doplňků, či doprovodný program k sousedící matějské pouti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>