Rádce: Mazání bowdenů

Protože naše stroje užíváme skutečně za každého počasí jsou tedy vystaveny i povětrnostním vlivům (sníh, led, voda, prach atp.).  Jednou z věcí, která těmito negativními vlivy trpí nejvíc jsou ovladací prvky a tedy i bowdeny (brzdy, připínání 4×4, sytič u karburátorové verze čtyřkolky atp.).  Již jsme byli konfrontováni situací, kdy se do bowdenu dostala voda a ten v mrazech zamrzl ale také například kombinace bláta a prachu v bowdenu k brzdám zcela znemožnila jejich funkci. V rámci pravidelné údržby tedy doporučujeme bowdeny promazávat a zde Vám přinášíme tip jak na to.

Prostředky k promazání a péči:
Na trhu se objevila řada výrobků určených pro péči o bowdeny z nichž vybíráme vyzkoušený německý PROCYCLE Bowdenzug-Spray. Mazivo PROCYCLE na bowdeny dobře proniká do bowdenů, má dlouhodobé mazací schopnosti a vytlačuje vlhkost. Dá se použít i na bowdeny s PTFE vložkou. Speciální aditiva zamezují následnému zanášení bowdenů.  Tento prostředek  zakoupíte například v prodejnách Bike-in (259 Kč).

Aplikace mazacího prostředku není jednoduchá a proto doporučujeme koupit i přípravek / lis pro snadnou aplikaci maziva. Přípravek pro aplikaci maziva dělá z mazání bowdenů jednoduchou, čistou a rychlou práci. Přípravek můžete koupit také přímo na stránkách Bike-in (149 Kč). 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>