Neděle s expedičním speciálem

Je to pár dní co mně oslovil jeden čtyřkolář, který na našem webu shlédl nějaké fotky o ježdění v našem okolí a hodil dotaz zda je možno dorazit a zajezdit si s námi. Už jsem dlouho nedrandil navíc vždy rád poznám stejně zapálené lidičky a tak jsme se takřka ihned dohodli na nedělním pojezdu po našem krásném kraji. Každý čtenář si teď určitě poví „no a co?“, pravda, na tom nic tak zajímavého není :). To zajímavé přišlo až v okamžiku setkání na místě srazu. Na tradiční benzínku jsme za naši partičku dorazili dva Já a Jirka alias Kamzík. Natankovali jsme plné bandy a akorát, když jsme se začali rozlížet po naší návštěvě dorazil k nám bodrý usměvavý týpek, který se představil jako Radek a prý dorazil až z Třince :) Fíha to nám tedy padla sanice takovou štreku k nám, to abychom se vytáhli a ukázali to nejlepší :D. Když pak Radek otevřel dodávku přišlo to překvapení hlavní a oči nám zazářily, jelikož na nás koukal asi ten nejvíc vytuněný CA Renegade jakého lze v ČR vidět a který není žádnému opravdovému fanouškovi čtyřkolek cizí.

Can-am  Can-am  Can-am

Ano byl to totiž ten Radek, který si před pár lety nechal na zakázku vyrobit expediční speciál se kterým pak na pásech v zimě vyrazil až na polární kruh. Tento stroj jste také mohli naživo vidět na letošní výstavě Motocykl, kde byl k vidění na stánku firmy RWD Shop, která jej aktuálně servisuje. Tahle čtyřkolka je pro oko každého cestovatele skutečná pastva a každý detail a tuning je navíc funkční a promyšlený. Zakázkové rámy osazené úložnými boxy, parádní kryty ramen, kovové kryty světel, přídavná nádrž ale i perfektní osazení kanystrů (tenhle stroj jezdil v -30 stupních na pásech, kdy se spotřeba  počítala na desítky litrů ), kompletní vyhřívání, plexy štít (který kryje důležité ovladací prvky vyhřívání a přepínání na doplňkovou nádrž špičkovou navigaci ZUNO nevyjímaje), předělaný plyn a ovládání brzd, přídavné světlo k krytem proti odlétajícím kamenům, odtlumená závodní řidítka Fast, laděný výfuk a svod, upravený variátor a tak dále a tak dále… To vše ve stylovém Can Am žlutočerném provedení.  No prostě pastva pro oči.

Can-am  Can-am  Can-am

Can-amJistě chápete nadšení, které zavládlo a tedy i důvod proč vám čtenářům tenhle skvost formou pár řádek musím představit. Měli jsme tu jedinečnou příležitost vidět tohoto krasavce v akci a tak jsme vyrazili. Nejdříve jsme se zahřívacím tempem vydali do osvědčeného lomu, kde jsme zdolali pár výjezdu a Radek nám ukázal jak jeho žlutá kráska vypadá po řádné bahenní koupeli. V lomu bylo úmorné vedro a tak jsme po dostatečném vyblbnutí zamířili okruhem po krásném okolí Českého krasu až do podbrdí. Protože Radek avizoval, že rád bláto vzali jsme ho do bahenní lázně, kde jsem jakožto předjezdec předvedl ukázkové kompletní zapadnutí a naviákování :D. Když pak za mnou jedoucí Radek vzal za plyn nebyla to bahenní lázeň ale bahenní peklo :D. Prorval se bez ztráty kytičky ovšem žlutou by jste pak už na jeho stroji hledali jen těžko :D.  Na kamenité trati nad Malkovem jsme pak vyzkoušeli trošku trialu trochu kamení a pak už jsme klouzali k řece na nějaké to brodění. Vody nebylo tolik, takže jsme se schladili pokoupali a dokonce i  důkladně vypláchli žlutočerné vario :).  Přes několik těch nejlepších vyhlídek jsme pak sklouzli na klobásku na ranč Malkov a odsud okruhem polňaček až na hranice Křivoklátska. Jezdili jsme celý den nakroutili jsme pěkných pár desítek kilometrů a i přes úmorné vedro jsme zvládli ty nejlepší místní lokality a trati. Radek jezdí jako drak a stroj ještě lépe. Byla radost pokecat poznat dalšího fajn cestovatele tedy si i vyměnit pár zážitku zkušeností a společně pojezdit v pohodovém duchu. No a co dodat nakonec, kdo ví třeba se s Radkem uvidíme na nějaké naší další expedici (nějaké nápady už se nám společně rýsují). Děkujeme tedy za návštěvu a když by i někdo další z Vás měl chuť se sklouznout neváhejte se přidat jsme i nadále otevřená skupina, která velmi ráda přivítá každého pohodového čtyřkolkáře.

PS: Když by jste se divili proč jsou ty fota tak hnusně zamlžená tak proto, že mi nikdo neřekl, že mám totálně špinavou čočku na foťáku :)

Text: Vojtěch Lysenko
Foto: Vojtěch Lysenko

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>