Mini sraz čtyřkolek na Cechu

Náš kamarád Tomáš Hégr připravil v tomto předvánočním čase jednodenní sraz čtyřkolkářů na motokrosové dráze a pro naše čtenáře z této povedené akce zpracoval pár řádků které Vám velmi rádi přinášíme:

Je sobota třináctého prosince. Na motokrosovou dráhu na Cechu dopadají hřejivé paprsky slunce, okolní teplota dosahuje až k dvanácti stupňům celsia a viditelnost předčila očekávání.  Dráha je suchá, upravená a bez známky jediného All-terrain vehicles.

Sraz na CechuJe neděle čtrnáctého prosince. Na motokrosovou dráhu na Cechu dopadají nepřetržité provazy dešťových kapek,  okolní teplota dosahuje čtyřiceti dvoucelých a osmi desetin stupňů Fahrenheita a pro houstnoucí mlhu není vidět na padesát metrů. Dráha je nacucaná, silně blátivá a na parkovišti u věže se řadí další a další ATV, Quad, UTV. Plánovaná akcička, pojmenovaná dle očekávání jako „Mini sraz čtyřkolek“ se začíná vymykat svému názvu. Celá akce byla svoláním pár kamarádů okolo ATV Adventure Clubu a s vidinou kroužících pěti čtyřkolek na dráze. Když jsme na facebooku  zaregistrovali neustále se zvyšující počet účastníků, celý sraz jsme přehodnotili a pro účastníky připravili několik doufám příjemných překvapení.

Sraz na Cechu  Sraz na Cechu  Sraz na Cechu

Zahájení bylo plánováno na devátou, a proto nás příjemně překvapuje, že několik quadů v čele s Pepou Maškem nás netrpělivě vyhlíží již před půl. Postupně se přidávají Žatečáci s Arťákama a bugy, zanedlouho přijíždí i dodávka ASP s naloženým WildCatem a několika čtyřkolkami. Skupina Jeepů s plaťáky dotáhla i tým pod vedením Tomáše Filipa. Další a další auta s vleky plní parkoviště a připravují stroje na dráhu. Suma sumárum okolo třiceti strojů.

Sraz na Cechu  Sraz na Cechu  Sraz na Cechu

Několik pravidel pro zabránění chaosu a pak už se jen někdo zeptal, můžem?.. a srázek začal plnit svůj účel. Jedna z možností bylo otestovat stroje na motokrosové dráze, která po nočním zvlažení připravila horké chvilky a zvýšila adrenalin u většiny jezdců. V zatáčkách čekaly hluboké kaluže a rozbahněné skoky a lavice se podařilo bezpečně zvládat až po několika kolech. Skupinka zapřisáhlých bahňáků si našla svojí velkou louži ve spodní části areálu a hledali, kde na stroji nechal tesař díru. Zanedlouho se k nim přidali i nováčci ve vodních radovánkách a společně se přesunuli až k velkému MUD korytu a ti odvážní si ho pokoušeli podmanit. To co vypadalo jak výcvikový kanál pro BVP, nakonec pod vedením Honzy Perníkáře bravurně zdolali. Než byl zavelen povel na buřty, tak ještě větší skupinka jezdců testuje rozsáhlý areál s možností vyžití snad pro každého. Několik exkluzivních výjezdů, přejezdů, uvíznutí na břiše a už parkujeme u grilu. Gulášovka, buřtík, kávička a několik již otřepaných historek od té naší čtyřkolkářské bandy a hurá do sedel.

Sraz na Cechu  Sraz na Cechu  Sraz na Cechu

Druhou část dne, jsme se pokusili, vyplnit vyřazovacím sranda závodem. Startovalo se po dvojicích a na startovní listině nechyběla i známá jména.  Z deseti dvojic vyšlo vítězně deset závodníků a ty si to rozdali ještě jednou mezi sebou. Závodilo všechno, co mělo kola a na startovním roštu se sešlo pět nejlepších včetně Káťi, která za sebou nechala nejednoho pokořeného závodníka z řad pánů. Bylo odstartováno a na závodníky čekali tři kola mačkání palce a plné oči bahna. Jako první projel pod cílovým praporkem Venca Hucl na stroji Journeyman, za ním v těsném závěsu David Odenthal na Suzuki a Kateřina Beňová dojela na třetím místě rovněž na stroji Journeyman. Na vítěze čekaly poháry od ATV Adventure Clubu a zajímavá slevová poukázka na pneu ITP, helmu LS2 nebo prostředky Maxima od společnosti ASP Group. Na závěr bych chtěl poděkovat všem, co nás poctily svou účastí a budeme se těšit na nějakou akci třeba na vaší zahradě.

Text: Tomáš Hégr
Foto: Kateřina Kohútová

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>